top of page

Modernizace další krajské školy za evropské peníze je dokončena


Projekt pod názvem „SOŠ a SOU Lanškroun - přístavba a modernizace odborných učeben“ byl zahájen v říjnu 2017 a dokončen na počátku roku 2019. V pátek 17. května 2019 proběhlo slavnostní otevření.


Celkové náklady byly téměř 53 milionů Kč, z toho peníze z EU dosáhly výšky skoro 39 milionů Kč. Soutěž na realizaci stavby vyhrála firma FORTEX-AGS, a.s. Šumperk.


Cílem projektu byla přístavba a modernizace odborných učeben a vybudování nového zařízení pro žáky SOŠ a SOU Lanškroun. Odborné učebny, které se nacházely na budově v ulici Kollárova, byly přesunuty do nových prostor SOŠ a SOU v ulici Sokolská.


Vznikly nové učebny pro technické, přírodovědné a jazykové vzdělávání, speciální laboratoře a další prostory pro vyučování, které umožní zlepšit kvalitu výuky. Do učeben byl pořízen nábytek, vybavení pro laboratoř mechatroniky, IT a AV technika, vybavení pro učebnu silnoproudu a CNC stroje. Vznikla například i odborná učebna pro obor Knihař a učebna pro strojírenský obor Nástrojař.


Stavebními změnami objektu a vybudováním venkovního výtahu byla zajištěna bezbariérovost objektu. V rámci stavby též proběhla úprava zeleně a oprava stávající komunikace a parkoviště. Dále byla zajištěna vnitřní konektivita školy a připojení k internetu.


Evropské peníze opět sehrály velkou roli. Škola bude plnit funkce vzdělávání na úrovni 21. století. Poděkování patří všem pracovníkům, kteří se na projektu podíleli.

Autor: Hana Štěpánová, radní Pardubického kraje, gesce radní pro regionální rozvoj, evropské fondy a inovace

bottom of page