top of page

Žena, která se nebojí, diskutovala v Pardubicích

Předsedkyně Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Dana Drábová byla hostem diskuze na ožehavé téma přírodních zdrojů a jaderné energie v České republice, která se uskutečnila 16. května v hotelu Zlatá Štika v Pardubicích. Pozvali ji kandidáti do krajských voleb Starostů a nezávislých se záměrem přiblížit veřejnosti zajímavé témata z oblasti energetiky. Současná místostarostka města Pyšely kandiduje za STAN v krajských volbách ve Středočeském kraji a besedu moderoval Stanislav Polčák, člen vedení STAN a poslanec Evropského Parlamentu.

Mezi diskutujícími byli také kandidáti za hnutí Starostů a nezávislých, mezi nimi „jednička“ kandidátky pardubický sportovní lékař Jan Vanáč, starostka Morašic Hana Štěpánová a starosta Vraclavi Oldřich Koblížek, který k debatě uvedl: „Paní Drábová je velice milá, energická žena, kterou nepřekvapí žádná otázka týkající se energetických potřeb lidstva a budoucnosti současných zdrojů energie,“

„Před debatou jsme zprostředkovali návštěvu paní Drábové hejtmanovi kraje Martinu Netolickému. Obsahem krátké neformální besedy bylo téma současného využívání různých typů energií,“ upřesnil Oldřich Koblížek. „Expertka Dana Drábová hovořila také o tom, že asi před 15 ti lety byla lokalita Tetova vytipována jako jedna ze čtyř možných pro výstavbu jaderné elektrárny. Vzhledem ke změně strategie v oblasti jaderné energetiky byla myšlenka výstav čtyř elektráren opuštěna a zatím se mimo Dukovany a Temelín o výstavbě nové elektrárny nauvažuje. Navíc geologické podloží v Tetově není pro výstavbu ideální,“ osvětlil diskuzi Jan Vanáč.

bottom of page