top of page

TISKOVÁ ZPRÁVA


Starostové a nezávislí

O naší Petici proti EET dnes rozhodnou krajští zastupitelé

Na Zastupitelstvo Pardubického kraje jdeme dnes 22. září s očekáváním, jak zastupitelé rozhodnou o naší PETICI proti EET pro drobné živnostníky. Přijďte se taky podívat. Na programu jednání krajských zastupitelů je dnes Petice proti současné podobě zákona o elektronické evidenci tržeb (EET).

Petici během června letošního roku podepsalo 1698 živnostníků a občanů z Pardubického kraje a na 144 arších ji kandidáti Starostů a nezávislých 27. června 2016 podali na podatelnu Krajského úřadu Pardubického kraje. Chtějí tak prosadit změnu tohoto zákona o EET kvůli jeho negativnímu dopadu na drobné živnostníky.

Podle zákona o krajích č. 129/2000 Sb. a § 12 musí být petice projednána radou nebo zastupitelstvem na jejich zasedání nejpozději do 60 dnů, jde-li o působnost zastupitelstva, nejdéle do 90 dnů.

„Smyslem petice bylo v prvním kroku prosadit problematiku na jednání krajského zastupitelstva a vyzvat krajské zastupitele k zákonodárné iniciativě. Věřím, že se k tomu dnes postaví čelem a petici řádně projednají,“ uvedla lídryně kandidátky Starostů a nezávislých pro Pardubický kraj a krajská zastupitelka, starostka Morašic na Svitavsku Hana Štěpánová.

Dnešní jednání přijedou sledovat zástupci Starostů a nezávislých z Pardubického kraje.

bottom of page