top of page

Setkání úspěšných manažerů v Litomyšli

Na konci června 2017 proběhlo v zámecké jízdárně v Litomyšli setkání oceněných manažerů tří krajů. Celou akci pořádalo Centrum andragogiky s finanční podporou Pardubického kraje a dalších sponzorů.

Světově proslulý hudební festival Smetanova Litomyšl tvořil skvělou kulisu pro akci SETKÁNÍ OCENĚNÝCH MANAŽERŮ Pardubického, Královéhradeckého a Libereckého kraje v soutěži MANAŽER ROKU.

Vzdali jsme hold a poděkovali jsme 8 úspěšným, kteří se umístili v Praze na Žofíně. Možná někoho by mohlo napadnout, že manažer pracuje ve prospěch sebe a ve prospěch své firmy a nepotřebuje být oslavován. Ale toto by byl pohled jen velmi povrchní. Manažer řídí firmu a poskytuje práci dalším lidem. Tito lidé poté mají jistotu, že mohou přijít do práce, kde to funguje jako dobře namazaný stroj. Zaměstnanec nemusí řešit věci, které řeší manažer. Manažer často pracuje i dlouho do večera a o víkendech. Jeho zaměstnanci často netuší, že má i bezesné noci, pokud řeší něco zásadního ohledně firmy.


Ve svém projevu za Pardubický kraj jsem uvedla následující slova: „Je málo dní, vážení manažeři, kdy se nemusíte o nic starat, být v klidu a užívat si radosti a lehkosti daného okamžiku. Pro vás tato chvíle nastala, nemusíte nic zařizovat, ani organizovat. Stačí se jen tak uvolnit a užít si této chvíle. Umíte ještě nastavit tento přístup k životu? Klid a sladké nicnedělání. Jestli jste už zapomněli, jak tento stav vypadá, tak to dnes pojměte zase jako práci. Každý manažer přece musí umět reagovat na danou situaci a stále se učit nové věci.“


Do následujících let jejich práce jsem popřála všem přítomným skvělé výsledky a hodně zdraví. Po dalších projevech následovalo předání drobných upomínkových dárků za jednotlivé kraje. Část času byla vyhrazena diskuzi o potřebách podnikatelské sféry a spolupráce se samosprávami. Poté jsme dále neformálně diskutovali při rautu. Jako dárek největší pro všechny zúčastněné byla návštěva na večerním přestavení koncertu Smetanovy Litomyšle.

Zbývá popřát naší zemi hodně takovýchto výrazných, pracovitých a nepřehlédnutelných lidí. A od řídících orgánů země si přát, aby si těchto lidí více vážili a více je podporovali.


Autor: Mgr. Hana Štěpánová, (STAN), radní Pardubického kraje pro regionální rozvoj, evropské fondy a inovace

Zdroj: Mgr. Hana Štěpánová


bottom of page