top of page

Starostové a nezávislí budou kandidovat samostatně

Tisková zpráva: /Pardubice, 26. 7. 2017/

Starostové a nezávislí v Pardubickém kraji uvítali včerejší rozhodnutí celostátního výboru Hnutí STAN kandidovat do sněmovních voleb samostatně. Poté, co KDU-ČSL svou výzvou fakticky ukončila před týdnem koalici, nabídla nyní podporu kandidátů STAN na své kandidátce. S tím Starostové a nezávislí v Pardubickém kraji nesouhlasili.

"Je nám to velmi líto, chtěli jsme koalici udržet jako smysluplnou nabídku voličům,“ uvedl předseda krajského výboru STAN Oldřich Koblížek, starosta Vraclavi. "Chápeme obavy KDU-ČSL z předvolebních průzkumů, ale nejsme ochotni se jimi řídit - ovlivňují veřejné mínění více, než na kolik jej skutečně mapují. Jsme přesvědčeni, že koalice by uspěla.”

Podle Oldřicha Koblížka má STAN silné osobnosti na pozici lídrů i kandidátů na kandidátních listinách v celé zemi, a ti jsou dostatečným potenciálem pro samostatný volební úspěch.


V Pardubickém kraji je lídryní za Starosty a nezávislé starostka obce Řečany nad Labem Michaela Matoušková. Na kandidátce STANu voliči najdou i kandidáty SNK-ED, se kterými se pro tyto parlamentní volby v Pardubickém kraji starostové spojili.


Velká podpora členů a příznivců Starostů a nezávislých, která se v posledních týdnech objevila, nás přesvědčila o smysluplnosti být i nadále alternativou pro voliče, kteří uznávají obranu osobních svobod, demokratický způsob vládnutí a přiblížení rozhodování co nejblíže lidem,“ uvedla lídryně.

Michaela Matoušková zná jako starostka dobře potřeby občanů v kraji a zároveň je několik let členkou Předsednictva Komory obcí Svazu měst a obcí ČR, kde obce a občany zastupuje, a který je připomínkovým místem pro návrhy zákonů. Již nyní se snaží mírnit dopady zákonných norem na naše obyvatele a více je přibližovat praxi. Svou profesí je účetní a ekonom a tak její zkušenosti vítají i podnikatelé a živnostníci. Vystudovala obor Veřejná správa a regionální rozvoj a působí jako lektorka pro místní samosprávy.


„Věříme, že voliči, kteří nám loni v krajských volbách dali 5,62 procent hlasů a poslali nás do Zastupitelstva kraje, nás opět podpoří, a že se k nim přidají další, kteří nám denně osobně, či písemně vyjadřují podporu. Za to jim děkujeme,“ uvedl Oldřich Koblížek.

bottom of page