top of page

Co přinesl uplynulý týden ve volební kampani na Pardubicku.

Jelikož akcí bylo tolik, že nestíháme průběžně vkládat uplynulé akce, k tomu samozřejmě každodenní příprava volebního materiálu, přinášíme proto souhrn minulého týdne.

PONDĚLÍ Poslední slunečný den - pondělí, jsme si se STAŇáky užili pobytem na zdravém vzduchu. Jako první jsme navštívili okresní město Chrudim, kde jsme to na náměstí opět "rozbalili"Byl to teda fičák, rozdali jsme celý příděl materiálů na Chrudim a tak jsme se po pár hodinkách odebrali do Heřmanova Městce.

Pokračovalo se v Heřmanově Městci. Měli jsme radost nejen z lidí, které jme potkali, protože jsme se tolikrát hezky od plic zasmáli, ale také bylo znát pěkné počasí, kdy lidé nespěchali a měli čas si povídat. Ke spokojenosti nás všech jsme rozdali 40 l. burčáku. Bohužel už byl poslední. Ale nevadí... protože po dobrém burčáku přichází výborné zralé víno. A toho máme také dost, takže o nic nepřijdou ani v dalších městech a obcích.

ÚTERÝ Nám lilo a lilo a to všude a tak jsme museli naši kontaktní kampaň v Žamberku zrušit a posunout ji na jiný den. Ale "neflákali" jsme se, vzali jsme to ODPOVĚDNĚ a sešli jsme se na rychlo s kolegy a naplánovali každý den do konce kampaně. A nejen do konce kampaně, už jsme si zadali první dva úkoly, na které hned nastoupíme po volbách. Bude třeba rychlý start a my jsme na něj připraveni a na další práci také!

STŘEDA Mistr Karel Gott navšívil ve středu Pardubice a my jsme byli takový "uvítací výbor" jeho fanoušků, kteří přijeli na koncert vlakem. Samozřejmě jsme to brali poctivě a dáreček jsme věnovali každému, nejen mistrovým fanouškům.

ČTVRTEK POZOR, řítí se na nás orkán, ale než jsme se uchýlili do bezpečí, vlítli jsme ještě do Lázní Bohdaneč. Stánek jsme měli postavený před cukrárnou a s panem majitelem jsme si také povídali o strastech, které stát živnostníkům připravuje. A s tím my nesouhlasíme! Chceme méně razítek, méně byrokracie a větší rychlost ve vyřizování dokumentů. Chceme, aby doklady obíhaly úřad a ne abychom ho obíhali my! Přidejte se k nám a volte šťastné číslo "7" Starostové a nezávislí. Jinak vám všem přejeme, abyste ve zdraví přežili ten velký vítr, který se na nás žene. My musíme být nyní ve svých obcích ve střehu, kdyby se vítr chystal napáchat nějaké škody. Buďte na sebe opatrní!

PÁTEK V Poličce se dnes vystřídaly snad všechny druhy počasí. Přijeli jsme za průtrže mračen a už jsme si mysleli, že z toho dnes nic nebude. Během 10 min., než jsme si v autě polepili lahvičky s vínem - dnes jsme měli polosladké Rulandské šedé, tak se krásně vyjasnilo a dokonce nám svítilo i sluníčko. Za půl hodinky už zase pršelo a takhle se to střídalo. Vypadá to, že ten nahoře nás má rád, chtěl, abychom si chvilku při dešti odpočali. A tak jsme poslechli a šli jsme se zahřát čajem a česnečkou. To pak šlo vše samo, rozdali jsme celou naši vinnou zásobu a budeme si muset nabrat další vínečko ve vinotéce u Pavluši - Pavlíny Volejníkové v Přelouči. Už se těšíme, co pro naše voliče připraví na neděli do Litomyšle.

SOBOTA Na sobotním Biskupickém kaléšku jsme na chvilku vyměnili víno za výbornou slivovičku. Děkujeme panu starostovi Daliboru Šebkovi za pozvání, byl to nádherný zážitek a milá setkání s příjemnými lidmi. Každého cyklistu jsme vybavili našim větrníkem, který byl nedílnou součástí tohoto dne. Už to vypadá, že se návštěva Biskupického kaléšku stává pro STAN tradicí a naše slivovička od Oldy Koblížka má svůj úspěch. Mezi tím, co naši "řádili" v Biskupicích, starostka Michaela Matoušková vítala našich 19 nových občánků do života. Byl to krásný den plný hezkých zážitů pro celý náš tým.

NEDĚLE Dnešní odpoledne jsme STANovali v Litomyšli na náměstí. Už si připadáme jako vinná pohotovost pro dobrou náladu. Je super poslouchat, jak si lidé rádi vínečko vezmou i s naším programem a těší se, jak si večer v pohodičce a klidu sednou společně k vínu a udělají si hezké chvíle. Také jsme byli překvapeni co lidí už má jasno, že nás bude poprvé volit. Byli jsme rádi, že jim za to můžeme osobně poděkovat a popovídat si s nimi, co je na nás zaujalo. Hodně se opakuje, že nám věří, protože máme k lidem nejblíže, že víme, co je trápí a co potřebují a také je jim sympatické, že se nehádáme s různými stranami a jsme schopni kompromisů a racionálního jednání. No, to tedy mají pravdu, ve svých obcích jsme na to zvyklí a bylo by fajn, aby si na to zvykala i vyšší politika. Takže na viděnou v Třemošnici.


Podrobnější fotogalerie je umístěná na níže uvedených odkazech.

bottom of page