top of page

Představujeme kandidáty - Zuzana Tvrzníková


Starostka obce Zámrsk, kandiduje za uskupení - Za rozvoj a prosperitu obce

Ptali jsme se:

Kdy nastala ta chvíle, která Vás nasměrovala na místo starostky?

Na základě věštby, půl roku před nástupem do funkce – ale tohle asi neuvádějte. U mne je to prozaické - on zkrátka nikdo vhodnější tehdy nebyl. Jak dlouho působíte ve funkci starostky/zastupitele?

4 roky ve funkci zastupitele, 4 roky ve funkci členky rady, 12 let ve funkci starostky. Vzpomenete si na svůj nejtěžší úkol, který jste musela řešit?

Je jich více, ale nerada vzpomínám hlavně na dlouholeté řešení problematických situací, vznikajících v souvislosti s 20 rodinnými domy, realizovanými obcí společně s budoucími majiteli za pomoci státní nevratné dotace (např. předpis vratky dotace finančním úřadem včetně penále ve výši desítek mil. Kč, chybně vypracovaný geometrický plán rozdělení parcel s nutností následného mnohaletého řešení existence staveb dotačních rodinných domů na státní orné půdě, převody těchto obecních rodinných domů mezi různými budoucími vlastníky např. v případě rozvodu, úmrtí nebo odstěhování… ) – zkrátka dotace nám mnohdy spíše házejí klacky pod nohy a nikdo nevíme, kdy se kontrolním úřadům něco na našem postupu znelíbí. Jaké projekty se Vám podařilo realizovat v průběhu let?

Stavba obecní kanalizace, chodníky na průtahu obcí, komplexní oprava komunikací v obci, pořízení nové velkokapacitní požární cisterny a hasičského dopravního automobilu, stavba mostu přes řeku Loučnou, zateplení a výměna zdroje vytápění obecní prodejny, realizace výtahu a společenských prostor v obecním penzionu pro seniory, rekonstrukce památkově chráněného schodiště u hrobky Zásadských z Gamsendorfu, revitalizace nasvětlení obce, rekonstrukce školní kuchyně, přístavba kabin na fotbalovém hřišti, realizace bezdrátového rozhlasu a protipovodňového systému, projekt revitalizace historických stromořadí a zámeckého parku, … (drobné projekty pod 600 tis. Kč neuvádím). Co je pro Vás důležité u lidí, se kterými spolupracujete?

Spolehlivost. Před námi jsou komunální volby, jakou máte další vizi ve směřování obce a co připravujete?

Chci postupovat ve smyslu strategie, vypracované komunitním způsobem společně s občany obce a zastupiteli. Strategie určila mj. dva hlavní cíle, na něž napřeme energii v následujícím volebním období – realizaci parcel pro výstavbu nových rodinných domů a vybudování multifunkčního sportovního a kulturního centra obce.

bottom of page