top of page

Pardubáci společně do komunálních voleb 2018 - kontaktní kampaň


V pondělí 24.9.2018 se uskutečnilo setkání trojkoalice kandidující v komunálních volbách 2018 společně v Pardubicích.

Svojí přítomností nás poctil europoslanec Stanislav Polčák, který s námi prošel kontaktní kampaní v ulicích Pardubic. Poté jsme se sešli u plodné diskuze v místní vyhlášené kavárně u Bajera.


Teď vám představíme tři politické subjekty, které byly doposud úspěšné na Pardubické komunální scéně.

Letos se domluvily, že půjdou do podzimních komunálních voleb 2018 pod spojujícím názvem - Pardubáci společně: Pardubáci, STAN, Patrioti.


Pardubáky společně povede do voleb jako lídr a kandidát na primátora města Pardubice František Brendl,který je předsedou Pardubáků, současným zastupitelema v minulém volebním období vykonával funkci náměstka primátorky.

S ním budou v čele společné kandidátky oba další lídři, tedy Jiří Hájek, předseda hnutí STAN v Pardubicích, současný zastupitel města a úspěšný starosta pátého městského obvodu v minulém volebním období, a v neposlední řadě Jiří Lejhanec, předseda Patriotů Pardubic, současný zastupitel, zastupitel prvním městském obvodu a patriot našeho města tělem i duší.



Pardubáci společně si kladou za cíl býti alternativou pro všechny voliče, kteří chtějí město řídit jinak a lépe než klasické parlamentní politické strany. Nejsme strana, jsme Pardubáci.

František Brendl: „Vždy jsem razil heslo, že v těžkých dobách by se měli rozumní lidé spojovat a navzájem si přát úspěch, spíš než si hrát každý na svém písečku a mnohdy do toho písečku strkat hlavu. Já osobně vnímám, že doba je zlá, a to nejen na republikové úrovni. Zlo spatřuji hlavně v neskrývané rehabilitaci estébáků a komunistů a posilování extrémistů. Bohužel trendy velké politiky, především arogance a netransparentnost, zasahují i do naší politiky komunální.Věřím, že většina Pardubáků ocení toto naše spojení a pomohou nám, aby naše město opět řídili skuteční patrioti města.“


Jiří Lejhanec: „Toto spojení by mělo všem voličům nabídnout to nejlepší z jednotlivých subjektů a ukázat jim, jaký máme společný cíl.A to všechno bez stínu obav, že by hlas voliče měl propadnout. To je v dnešní roztříštěné a velmi polarizované společnosti to nejdůležitější.Během posledních let přicházíme o principy svobody.Čest a morálka se již tak nenosí a to se nám vůbec nelíbí. Nepsané principy řízení společnosti jsou pošlapávány arogancí moci lidí, kteří kolikrát nemají k Pardubicím žádný intenzivní vztah. My jsme se zde narodili, máme tu své kořeny a blízké a chceme zúročit své životní zkušenosti na vylepšení chodu správy našeho krásného města.


Jiří Hájek: „Spojením významných pardubických hnutí chceme lidem nabídnout změnu pro Pardubice. Ukončit politikaření a hašteření a začít „makat pro občany“. Všichni jsme Pardubáci a patrioti. Všechny nás spojuje i to, že jsme po minulých volbách nešli jen po korytech, ale přešli do opozice, a tím si zachovali vlastní tvář. Nejde nám o násilné ovládání města „za každou cenu“, ale o jeho dobré vedení – ve prospěch občanů Pardubic. Jsem přesvědčen, že s našimi lidmi nabízíme to nejlepší, co v Pardubicích je, a vše děláme pro rozkvět Pardubic. Navraťme našemu město motto: Skví se jako Pardubice.“




Autor: Pardubáci společně

Zdroj: Jiří Hájek, člen krajského výboru STAN

bottom of page